Gutman Assif Architects

Caesarea Business Park

1.00
6.jpg
3.jpg
12.jpg
8.jpg
1_cropped.jpg
10.jpg
14.jpg
17.jpg
16.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg
22.jpg

Caesarea Business Park

1.00

Caesarea

Client: CDC
Location: Caesarea
Area: 30.000 Sq.m.
Year: 2008

 

The architectural competition for the construction of the 34 compound in Casseria.
Business Park was an opportunity to examine and challenge two main issues: forming of relationship between the user and one daily working environment, while identifying the space and landscape qualities of the park.
The R&D as to a green building in Israel and meeting all standards of the Israeli code for green building. The project will be built on a group of plots, total of a 37.500 square meters, 75% building percentage. The plan includes three long buildings, 24 meters wide each. The campus spatial organization enables a wide variety of possibilities, starting with populating the entire campus by one company or dividing it to several companies. The three buildings enable design flexibility and maximal marketability.

 

Each building will be divided into three stripes:

the central one will be used as an operational
nucleus for services, and on its both sides there will be stripes for various sized and different configurations of offices. All the offices will face the open spaces view. In the corners of the buildings there will be sitting corners, facing the view and the balconies. Placing the building at a North-South position is optimal for correct use of the sun, winds in the site and urban-wise. The short building fronts reach the end of the plot, so as to be incorporated with the public-commercial buildings in the corners. Towards the secondary streets there will be trees boulevards, creating an easy shadowed walking area for pedestrians. The continuous level - traffic and accessibility The site will be treated as one plot, and one continuous surface, on which the green campus will be built, opens to the surroundings, with no fence. We propose a continuous open topographic landscape, where users and visitors could move freely, without cars intruding and reach everywhere in the campus on foot or by bicycles. The ground floor will be a public infrastructure for the project and the main circulation system of the campus. From the free ground floor it will be possible to enter, in a controlled manner, into the topographic hills that will house each building lobby and core. The hills will be housed by various

 

public programs

cafeteria, gym, auditorium or meeting rooms. The campus spatial organization enables a wide variety of possibilities, starting with populating the entire campus by one company or dividing it to several companies. The three narrow long buildings enable planning flexibility and maximum marketability. In addition, it is possible to think about separation and connection of the three buildings in three different alternatives: a continuous building with smoking balconies separating the various companies, three totally separated buildings and three buildings connected by an external bridge. In order to get optimal gross-net relations, the bars will be in two floors and will include most of the spaces. In addition, different companies will be able to rent spaces in the ground floor according to needs. Alternatively, a company can house these spaces by public programs such as cafeterias, gyms, convention areas etc. In each building there is one long core containing the service infrastructure of the building, where the service functions could be located (kitchenettes, archives etc). The core is divided by inner yards scattered along the entire building and bringing in light and air. On both sides of the core there are wide corridors leading into the offices. The various widths of the building enable organization and spaces of various sizes and shapes. Positioning the long building from east to west uses the natural light all day long. The buildings are narrow, so are easily aired through the inner yards. The fronts are adapted to the winds in the site. The double southern front creates shadowing and filtering of the southern light in summer and in the front there are ventilation openings that create circulation. The water will be sorted to various sorts and mostly recycled for re-use in the site. The electricity system will be saving. The vegetation in the site will not need a lot of water and will fill various jobs, starting from covering the roof with a desert vegetation in order to reduce radiation and ending with organic agricultural growth that will be used by the employees. The campus will withstand all green building principles and will be an example for economic building. It will also give the users and visitors the opportunity to enjoy its being a green campus.
The vegetation will conserve water. The vegetation will serve the campus in various manners: starting with covering the roof with desert vegetation in order to reduce radiation. In the open spaces there will be high trees that will create shadowed areas, on the hills there would be organic agricultural growth that will be used by the workers and in all building entrances there will be various plants characterizing the different companies. "

Add To Cart

Caesarea

Client: CDC
Location: Caesarea
Area: 30.000 Sq.m.
Year: 2008

 

The architectural competition for the construction of the 34 compound in Casseria.
Business Park was an opportunity to examine and challenge two main issues: forming of relationship between the user and one daily working environment, while identifying the space and landscape qualities of the park.
The R&D as to a green building in Israel and meeting all standards of the Israeli code for green building. The project will be built on a group of plots, total of a 37.500 square meters, 75% building percentage. The plan includes three long buildings, 24 meters wide each. The campus spatial organization enables a wide variety of possibilities, starting with populating the entire campus by one company or dividing it to several companies. The three buildings enable design flexibility and maximal marketability.

 

Each building will be divided into three stripes:

the central one will be used as an operational
nucleus for services, and on its both sides there will be stripes for various sized and different configurations of offices. All the offices will face the open spaces view. In the corners of the buildings there will be sitting corners, facing the view and the balconies. Placing the building at a North-South position is optimal for correct use of the sun, winds in the site and urban-wise. The short building fronts reach the end of the plot, so as to be incorporated with the public-commercial buildings in the corners. Towards the secondary streets there will be trees boulevards, creating an easy shadowed walking area for pedestrians. The continuous level - traffic and accessibility The site will be treated as one plot, and one continuous surface, on which the green campus will be built, opens to the surroundings, with no fence. We propose a continuous open topographic landscape, where users and visitors could move freely, without cars intruding and reach everywhere in the campus on foot or by bicycles. The ground floor will be a public infrastructure for the project and the main circulation system of the campus. From the free ground floor it will be possible to enter, in a controlled manner, into the topographic hills that will house each building lobby and core. The hills will be housed by various

 

public programs

cafeteria, gym, auditorium or meeting rooms. The campus spatial organization enables a wide variety of possibilities, starting with populating the entire campus by one company or dividing it to several companies. The three narrow long buildings enable planning flexibility and maximum marketability. In addition, it is possible to think about separation and connection of the three buildings in three different alternatives: a continuous building with smoking balconies separating the various companies, three totally separated buildings and three buildings connected by an external bridge. In order to get optimal gross-net relations, the bars will be in two floors and will include most of the spaces. In addition, different companies will be able to rent spaces in the ground floor according to needs. Alternatively, a company can house these spaces by public programs such as cafeterias, gyms, convention areas etc. In each building there is one long core containing the service infrastructure of the building, where the service functions could be located (kitchenettes, archives etc). The core is divided by inner yards scattered along the entire building and bringing in light and air. On both sides of the core there are wide corridors leading into the offices. The various widths of the building enable organization and spaces of various sizes and shapes. Positioning the long building from east to west uses the natural light all day long. The buildings are narrow, so are easily aired through the inner yards. The fronts are adapted to the winds in the site. The double southern front creates shadowing and filtering of the southern light in summer and in the front there are ventilation openings that create circulation. The water will be sorted to various sorts and mostly recycled for re-use in the site. The electricity system will be saving. The vegetation in the site will not need a lot of water and will fill various jobs, starting from covering the roof with a desert vegetation in order to reduce radiation and ending with organic agricultural growth that will be used by the employees. The campus will withstand all green building principles and will be an example for economic building. It will also give the users and visitors the opportunity to enjoy its being a green campus.
The vegetation will conserve water. The vegetation will serve the campus in various manners: starting with covering the roof with desert vegetation in order to reduce radiation. In the open spaces there will be high trees that will create shadowed areas, on the hills there would be organic agricultural growth that will be used by the workers and in all building entrances there will be various plants characterizing the different companies. "