Gutman Assif Architects

  • PROJECTS
  • The Hall of Israeli Innovation

The Hall of Israeli Innovation

1.00
332.jpg
259.jpg
92.jpg
21.jpg
331.jpg
sirtut.jpg

The Hall of Israeli Innovation

1.00

Tel Aviv, Jaffa

Client: The Israeli Innovation Foundation
Location: Tel Aviv, Jaffa
Area: 3.000 Sq.m.
Year: 2011

 

The new building for the Hall of Israeli Innovation is to be erected in the Israel Trade Fairs center. The center was located at pre-state times in the old East fair, near Tel Aviv Port. After the establishment of Israel, it moved to its present location, on Rokach Avenue approaching the Ayalon Highway.
As a part of the fairs and international exhibitions phenomena, taking place around the world, starting with the 18th Century exhibition, the fairs center long history marked by the presentation of achievements and technological developments of Israel, representing the Israeli spirit of ingenuity in its cultural and social context and the common interests of the Zionist dream of a new state prominent in technology, medicine, renewable energy, water and the environment.
In recent years, the exhibition fair center is going through a development boom, and in the near future, it will combine events and international conferences and activities in the community. Among other things, the complex will raise congresses, sports hall and hotels.
The new building will be located at the entrance to the congress center on Rockach Street. Instead of the existing wall a flat and stable structure will be constructed, which similar to a tent structure or a white sheet, spread on the site and touches lightly the ground. The new building will be active inside and out, and the organic shape will allow connection between the exhibition center entrance area, an access to the main street as well as sending long arm to connect to the Yarkon Park Bridge. The various possibilities of use and the flexible structure will be in many dimensions of interior and exterior, allowing formal and informal meeting points between
colleagues or visitors, who enjoy exhibitions or professional meetings and events inside or outside, above and below. The building can be used, above and below, on the roof of the building or go through the building, bridging to the south side where the parking lot and park are located.
The new building will link the past, present and future of the site and will send a message of reflection, simplicity and directness of the Israeli experience and her drive to innovation that improve our living environment. Its origin is a contemporary tribute to the temporary pavilion, designed by architect and historian Aba Elhanani, in 1959, mentioning the fiftieth birthday of Tel Aviv, which was located a few meters from the site designated for the construction of the new Hall. Elhanani's structure which was designed for a specific purpose, reflected most of all the spirit of the times and the aspirations of modernity of the emerging society for a better future, in desires to bond to the ground and place along with its relationship with the surrounding world. Similar to other famous buildings which were designated to function for a short period and for a specific purpose, even this structure remains on the site for many years. Though it has been moved several times, it became an icon, burned into the minds of many visitors, particularly children who have experienced it as a unique structure that could be climbed and surfed down again to the ground. Finally neglected completely, the building was destroyed a few years ago.
The new structure will be uniformed carrying a clear message of simplicity and economical clean material. A simple act of placing a thin perforated dome tent or a hat like structure that its only use is to cover and hide from the sun will contain all sophisticated innovation that the structure of the Hall should include.
The building will constructed of a thin concrete dome cut-away corners in various places, in order to allow the curved membrane openings entrances and natural light.
The concrete will be structural and finishing material. It will include all building mechanical systems allowing for flexible and clean place unimpeded view. It will be possible to enter the building from any place; it does not have one clear entrance or a single monolithic circulation. Visitors can switch between the different views and different routes of their choice, depending on their interest and the reason for their arrival. Circulation will be made up from a spring building, a matrix in which visitors will pass through the displays, foreign spaces, workshops that include various activities, ultimately makes up the overall viewing experience, but also innovative action participation in real time.
Domed space is open and you can divide it in different ways depending on the view and the needs of the building at a time.
Public building medium scale: applicable for construction, easy maintenance, provides the experience.
Flexible building intended for different audiences, children and youth who come to study in workshops and visit, adults to visit and learn, conferences or business meetings that produce nature active network."

Add To Cart

Tel Aviv, Jaffa

Client: The Israeli Innovation Foundation
Location: Tel Aviv, Jaffa
Area: 3.000 Sq.m.
Year: 2011

 

The new building for the Hall of Israeli Innovation is to be erected in the Israel Trade Fairs center. The center was located at pre-state times in the old East fair, near Tel Aviv Port. After the establishment of Israel, it moved to its present location, on Rokach Avenue approaching the Ayalon Highway.
As a part of the fairs and international exhibitions phenomena, taking place around the world, starting with the 18th Century exhibition, the fairs center long history marked by the presentation of achievements and technological developments of Israel, representing the Israeli spirit of ingenuity in its cultural and social context and the common interests of the Zionist dream of a new state prominent in technology, medicine, renewable energy, water and the environment.
In recent years, the exhibition fair center is going through a development boom, and in the near future, it will combine events and international conferences and activities in the community. Among other things, the complex will raise congresses, sports hall and hotels.
The new building will be located at the entrance to the congress center on Rockach Street. Instead of the existing wall a flat and stable structure will be constructed, which similar to a tent structure or a white sheet, spread on the site and touches lightly the ground. The new building will be active inside and out, and the organic shape will allow connection between the exhibition center entrance area, an access to the main street as well as sending long arm to connect to the Yarkon Park Bridge. The various possibilities of use and the flexible structure will be in many dimensions of interior and exterior, allowing formal and informal meeting points between
colleagues or visitors, who enjoy exhibitions or professional meetings and events inside or outside, above and below. The building can be used, above and below, on the roof of the building or go through the building, bridging to the south side where the parking lot and park are located.
The new building will link the past, present and future of the site and will send a message of reflection, simplicity and directness of the Israeli experience and her drive to innovation that improve our living environment. Its origin is a contemporary tribute to the temporary pavilion, designed by architect and historian Aba Elhanani, in 1959, mentioning the fiftieth birthday of Tel Aviv, which was located a few meters from the site designated for the construction of the new Hall. Elhanani's structure which was designed for a specific purpose, reflected most of all the spirit of the times and the aspirations of modernity of the emerging society for a better future, in desires to bond to the ground and place along with its relationship with the surrounding world. Similar to other famous buildings which were designated to function for a short period and for a specific purpose, even this structure remains on the site for many years. Though it has been moved several times, it became an icon, burned into the minds of many visitors, particularly children who have experienced it as a unique structure that could be climbed and surfed down again to the ground. Finally neglected completely, the building was destroyed a few years ago.
The new structure will be uniformed carrying a clear message of simplicity and economical clean material. A simple act of placing a thin perforated dome tent or a hat like structure that its only use is to cover and hide from the sun will contain all sophisticated innovation that the structure of the Hall should include.
The building will constructed of a thin concrete dome cut-away corners in various places, in order to allow the curved membrane openings entrances and natural light.
The concrete will be structural and finishing material. It will include all building mechanical systems allowing for flexible and clean place unimpeded view. It will be possible to enter the building from any place; it does not have one clear entrance or a single monolithic circulation. Visitors can switch between the different views and different routes of their choice, depending on their interest and the reason for their arrival. Circulation will be made up from a spring building, a matrix in which visitors will pass through the displays, foreign spaces, workshops that include various activities, ultimately makes up the overall viewing experience, but also innovative action participation in real time.
Domed space is open and you can divide it in different ways depending on the view and the needs of the building at a time.
Public building medium scale: applicable for construction, easy maintenance, provides the experience.
Flexible building intended for different audiences, children and youth who come to study in workshops and visit, adults to visit and learn, conferences or business meetings that produce nature active network."